Sziegl Családi Pincészet

bor  Sziegl Balázs a hajósi pincefaluban megbújó pince és a szétszórt ültetvények hívó szavának engedve kezdett bele új életébe.

1Saját művelésű szőlőültetvényeiken gazdálkodva igyekszenek évről-évre fejlődni és szép borokat készíteni. A pincében dolgozva szívügyüknek tartják a hagyományos hajósi szőlő- és borfajták felelevenítését, ami nem egyszerű és hálásan könnyű feladat. Kísérleteznek – akár különböző oltványok használatával is –, hogy a tradicionális fajtákat milyen termesztési- és feldolgozási módszerekkel tudják modernizálni és jó borokat készíteni belőlük. Emellett Balázs hisz abban, hogy csak az érlelt borokkal érdemes foglalkozni és azokat is csak akkor a piacra hozni, amikor azok valós arcukat mutatják és ténylegesen készen vannak. Ezzel persze nagy kockázatot és nehézségeket vesz a vállára, amivel nem is mindenki tetszését nyeri el. Kevéssel azután, hogy ezt megbeszéltük jött a következő szüret, ahol aztán gyorsan meg is cáfolta ezt. Mit lehetne erre mondani, ilyen egy borász élete. :) Mentségére legyen mondva, hogy szerzett reduktív borkészítéshez szükséges 'játékokat' és nem tudott ellenállni, valamint azt azért mi is tudjuk, hogy az érlelt borok készítését finanszírozni is kell valamiből. Egyébként is, aki így nyúl a borhoz, az készítsen minnél több bort, hogy nekünk is legyen mit élvezni.
2Mi viszont az eddig tapasztaltak alapján azt gondoljuk, hogy a fogyasztókat biztosan meggyőzi majd ezzel a hozzáállással. Biztosan hallotok még róla a jövőben, tőlünk biztosan. Első találkozásunk óta eltelt időben pedig mások is felfedezték maguknak és Balázs neve egyre ismertebb lesz, ami nekünk is külön öröm. Csak így tovább!

Cím: 6344 Hajós-Pincefalu
Telefon: 06 30/979-0218
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

logo
Tel.:+36/30-5008498
Kalocsa és Térsége Hírnevéért Vendégváró Egyesület

LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK

Email