programok kalocsa

Sendula Pálinka és Borház

Sendula Zoltán vagyok, a Sendula Pálinka és Borház tulajdonosa. Egyéni vállalkozásom 1993 óta működik, mezőgazdasági szolgáltatások 
nyújtása mellett termelő tevékenységet is folytat. A szántóföldi növénytermesztésen felül, szőlőtermesztéssel is foglalkozunk.

Sendula pálinkafőző1

A család tulajdonában lévő szőlőültetvényeken(1900-as évek kezdetéig visszavezethető) megtermelt szőlő egy része értékesítésre, másik része pedig feldolgozásra kerül. 1985 óta foglalkozunk termelői bor előállításával, amelyet eddig borászatoknak értékesítettünk tovább. 2010-től egy pályázatnak köszönhetően, komoly beruházást fejeztünk be, így azóta palackozott formában is forgalomba kerülnek termékeink. A bor mellett a pálinka készítését és értékesítését is elkezdtük. A szőlő és törkölypálinkákat saját termelésű szőlőből, míg a gyümölcspálinkákat kizárólag helyi és környékbeli termelőktől vásárolt gyümölcsökből készítjük. 

Bár rendelkezünk a legkorszerűbb technológiával, a termékek előállításának manufakturális jellege megmaradt, egyedi, kézműves termékeket állítunk elő. A nyomonkövethetőség és az állandó minőség megtartása miatt rendelkezünk HACCP rendszerrel. 

Felsorolom a pálinkákkal nyert okleveleket amelyekkel a Gyulai Pálinkafesztiválon, a Szigetközi Pálinkaversenyen, a Kárpát-medencei Pálinkaversenyen, a Dél-Alföldi régió Kajszibarack pálinkaversenyen Bács-Kiskun megyei pálinkaversenyen értünk el érmes helyezéseket. 
Tájékoztatásul annyit, hogy mi nem készítünk(másokkal ellentétben) kimondottan a versenyre pálinkákat, hanem a teljes raktárkészletből találomra emelünk ki tételeket, amelyek a kereskedelmi forgalomban is megtalálhatók... A bemutatott verseny, vagy kóstoltatási minta és az üzletekben, vendéglátóhelyeken vásárolható-fogyasztható pálinka ugyanaz a minőség. 

A Gyöngyrizling szőlőpálinkánk a Magyar Pálinka Védjegy tulajdonosa, valamint bekerült a Pálinkakiválóságok közé is(eddig csak ezt az egyet neveztük). 
Aranyérmes, különdíjas és a verseny legjobb pálinkái: 
- Pipacsmeggy  
- Kajszibarack
- Ágyas meggy 40% 
- Irsai Olivér törköly 50% 
- Irsai szőlő 2015 
- Gyöngyrizling szőlő 2013 
- Ágyas szilva 40% 
- Vad-őszibarack 2013 
- Birs 
- Szilva 
 -Kiffer körte 
- Vegyes törköly 50% 

- Cabernet-Sauvignon törköly 50% 
- Tramini törköly 50% 
- Kecskeméti Kajszibarack 

Ezüstérmes pálinkák: 
- Kajszibarack 2014 
- Gyögyrizling szőlő 2014 
- Irsai Olivér szőlő 2013 
- Golden alma 
- Cseresznye 
- Medina szőlő 2011 
- Nektár szőlő 
- "A Négy Muskotályos" 38% 
- Vad-őszibarack 2014 
- Vadkörte (limit) 

Bronzérmes pálinkáink: 
- Cserszegi fűszeres szőlő 
- Vegyes gyümölcs 40% 
- Aletta törköly 50% 
- K.O. Kadarka szőlő 60%-os 
- Irsai Olivér törköly 50% 2014 
- Irsai Olivér szőlő 2014 
- Ágyas málna 40%  
- Jonatán alma  

Jelenleg 35 ízben van palackban pálinkánk, ebből nemrégen válogattak' be elsőre 7 félét a "Magyar Pálinkák Háza" minden üzletébe. 

Palackos boraink jelenleg: 
- Generosa (Piros Tramini-Ezerjó nemesítéséből) Arany érmes 
- Tricollis cuvée (Generosa-Rajnai rizling-Cserszegi fűszeres házasítás) Ezüst érmes 
- Rozé cuvée (Zweigelt-Medina házasítás) Arany érmes 
- Vörös cuvée (Zweigelt-Medina házasítás) Bronz érmes 
- Kékfrankos-Portugiser cuvée (arany) 
- Barrique vörös cuvée (ezüst) 
- Rajnai Rizling félédes (arany) 
- Kései szüretelésű édes Generosa (ezüst) 
- Cserszegi fűszeres (ezüst) 

Ajánlom figyelmükbe ezt a pár perces zenés kisfilmet: ;-) https://youtu.be/m3hUIr2yf0U

Nyitva tartás: Hétfő-Péntek 8-17-ig, hétvégén alkalomszerűen

Látogatók számára közvetlen elérhetőség:  +3620/921-0665

logo
Tel.:+36/30-5008498
Kalocsa és Térsége Hírnevéért Vendégváró Egyesület

LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK

Email