Civil szervezetek - Piros Rózsa Táncegyüttes

A Piros Rózsa Táncegyüttes hagyományőrző tánccsoport. Célunk Kalocsa és környéke népi hagyományainak, szokásainak, népdalainak összegyűjtése, megőrzése, színpadra vitele.  A  méltán  világhírű  kalocsai  viselet  többféle  variációját  rekonstruáltuk  és mutatjuk be műsorainkban, számos viseletünk azonban még a korábbi generációktól gyűjtött,  eredeti  darab. 

Civil szervezet - Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület

1990-ben alakult, Tóth Ferenc, kiváló táncpedagógus vezetésével. Célja a gyermekek népi játékkal, néptánccal való megismertetése, megtanítása volt. Az óvodás kortól foglalkozott a gyerekkel, 1996-tól Illésné Koszta Krisztina és Illés Zoltánnal dolgozott együtt, átadva nekik a felső tagozatos és középiskolás korosztály tanítását.

Civil szervezetek - Kalocsai Hagyományőrző Néptánc Egyesület

Kalocsa és a környék népviselete, díszítőművészete és táncai kiemelkedő helyet foglalnak el Magyarország népi kultúrájában. Az együttes munkássága visszanyúlik a két világháború közötti időszakra. Már a harmincas években „Gyöngyösbokréta”néven nemcsak hazánkban, hanem az ország határain túl is egyre ismertebbé vált.

logo
Tel.:+36/30-5008498
Kalocsa és Térsége Hírnevéért Vendégváró Egyesület

LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK

Email